medellängd penis

Vad är en sann medellängd på en penis?

Det finns få ämnen som väcker så mycket och så olika känslor som storleken på mannens könsorgan. För vissa män leder det till depression och för vissa till ett liv fyllt av glädje. Även om kvinnor kanske inte skulle erkänna det är snoppstorlek något som ofta diskuteras. Den stora frågan är ofta: vad är medellängd på en penis? Att besvara denna fråga är tyvärr mer komplex än många tror. Detta har lett till att det är allmän förvirring i ämnet och mycket faktafel florerar. Det kan vara mycket olyckligt då män som har en helt normal penis tror att de är långt under medel och får dåligt självförtroende och mindervärdeskomplex.

Vad finns det för svårigheter med att ange medellängd på en penis?

Som sagt så är frågan om den sanna medelstorleken ganska komplex. Det allra viktigaste som väldigt många glömmer är på vilket sätt man mäter snoppen. Ganska ofta pratas det om att medellängden i Sverige är 15 centimeter. Men med vilken mätmetod? Beroende på hur man mäter kan det skilja så mycket som 3-4 cm! Ändå förstår inte vissa forskare, läkare eller övriga personer som publicerar siffror om medelstorlek, hur viktigt det är att tillägga med vilken mätmetod resultatet har uppnåtts. Utan vetskap om mätmetoden är siffran 15 cm helt meningslös. Faktum är att siffran 15 cm är ganska skadlig för många killar, jag kommer till det längre ner. Ett exempel från i år är SVT som postade den här artikeln på sin hemsida. I artikeln anges en genomsnittlig penislängd men inte ett ord nämns om vilken metod som använts i studierna.

En annan svårighet i frågan är hur studien har genomförts. Det finns studier där män själva får uppge sin storlek. Det är väldigt lätt att se rent statistiskt att dessa medelvärden är minst någon cm över det sanna snittet. Det är lätt att förstå att man gärna mäter extra generöst och avrundar uppåt när man gör det själv. Sedan finns det studier där läkare och forskare har stått för mätningen. Dessa studier kan delas upp i två kategorier, studier som är direkt ute efter att kartlägga medelstorleken och studier som har andra huvudmål än självaste penismätningen. Det finns viss kritik mot studier som är ute efter att kartlägga medelstorleken, vissa påstår att läkarna där skulle ange lite lägre siffror för att höja mäns självförtroenden.

Som ni nu kanske förstår är det lite otillräckligt att bara säga att medellängden i Sverige är 15 cm.

Fakta: studier om medellängd på en penis

Gör man lite sökningar på PubMed och Google hittar man lätt flera vetenskapliga studier på området. Väldigt ofta används viagra liknande injektioner för att männen ska få 100% erektion. Detta innebär att argumentet att man inte skulle vara lika hård i ett sjukhusrum när en forskare mäter ens penis inte håller. Alla metoder finns beskrivna i studierna. Nedan är 13 olika studier som ligger till grund för min egna undersökning. Jag har valt att inte dela upp studierna i sådana som är direkt ute efter att komma fram till en medellängd på en penis och dom som inte är det. Jag ansåg att det inte förelåg skillnader och jag litar på läkarna och forskarna.

Penile length and circumference: a study on 3,300 young Italian males
Penile measurements in normal adult Jordanians and in patients with erectile dysfunction
Penile size and somatometric parameters among Iranian normal adult men
Size of external genital organs and somatometric parameters among physically normal men younger than 40 years old
Penile length and circumference: an Indian study
Penile length in the flaccid and erect states: guidelines for penile augmentation
Can physique and gluteal size predict penile length in adult Nigerian men?
Can shoe size predict penile length?
Does penile size in younger men cause problems in condom use? a prospective measurement of penile dimensions in 111 young and 32 older men
Studies on self-esteem of penile size in young Korean military men
Penile anthropometry in Brazilian children and adolescents
Accurate method for determining functional penile length in Turkish young men
Are Men Getting Smaller Where It Counts?

För att förstå fortsättningen av artikeln behöver du veta hur dom olika mätmetoderna fungerar, det finns utförligt förklarat i denna artikel.

Jag har nedanför sammanställt dom olika mätvärdena från studierna.

NBPELBPELNBPFSLBPFSLMSEGBSEG
12.913.612.414.512.610.9
14.914.512.512.511.8
12.714.213.510.711.6
15.411.6
15.212.2
10.9
13.0
9.6
13.5
Medel (cm)13.514.612.112.612.010.9

Värt att tillägga är att tre mätvärden, 10,9 och 9,6 cm NBPFSL och 10,7 cm BPFSL var från koreanska och indiska män. Dom har generellt sett mindre penisar. Så vill man ha en lite mer specifik siffra kan man utesluta dom värdena ur beräkningen. Då blir medelvärdet 12,7 cm NBPFSL och 13,5 cm BPFSL. Man brukar säga att värdet av NBPFSL och BPFSL är cirka 0,6 cm mindre än NBPEL och BPEL och det stämmer ganska bra när vi utesluter dom koreanska och indiska männens mätvärden.

Sammanfattning medellängd penis

Tabellen ovanför visar svart på vitt vad den ungefärliga medelstorleken är. 13,5 cm för NBPEL och 14,6 för BPEL. När man i lite vardagligt tal pratar om medellängden av en penis som 15 centimeter kan vi alltså dra slutsatsen att det är en BPEL mätning man då menar. Problemet med detta är att många killar som inte har koll på mättekniker kan tro att det är en sorts NBPEL mätning det handlar om. Då är det inte alls så många som är runt medellängden och detta kan orsaka en onödig försämring av självförtroendet.

NBPEL mätningar beror på hur mycket fett man har runt penisroten. Därför är BPEL ett mycket säkrare mått. Så vill du på riktigt veta hur du ligger till så gör en BPEL mätning och medelvärdet är då 14,6 centimeter.

Vi kan även dra slutsatsen att artikeln från SVT längre upp med medellängden 13,1 cm måste gälla NBPEL mätmetod. Det är då inte konstigt att det råder förvirring när det till höger och vänster anges olika siffror utan någon som helst förklaring till mätteknik. Många män, speciellt unga, tror nog att medelstorleken är större än den är. Media och porrindustrin är stora bidragande faktorer och detta kan leda till onödiga mindervärdeskomplex. Förhoppningsvis har denna artikel rett ut problematiken och visat att den sanna genomsnittsstorleken inte är så stor som många tror.

Har du synpunkter på artikeln eller någon annan fundering är du välkommen att kommentera här eller skicka ett mejl till mig på: info[snabela]penisforstoringsverige[punkt]se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.