Ny? Kolla här

Väldigt många tror att penisförstoring bara är bluff och båg. Många tror att den enda möjlighet att förstora penisen är via ett kirurgiskt ingrepp vilket endast ökar längden i slakt tillstånd och med stora risker för komplikationer.

Detta är inte sant! Det går att öka storleken på din snopp med hjälp av naturliga och i stort sett riskfria metoder!

Media har en stor roll i förnekandet av penisförstoring. Väldigt ofta påstår tidningar, TV-program och liknande att det inte går att förstora snoppen. Varför dom gör detta vet jag inte, det är inte direkt svårt att göra lite googlesökningar och det finns även vetenskapliga studier som bekräftar att vissa hjälpmedel såsom penissträckare, på engelska penis extender, fungerar.

När jag av en slump upptäckte penisförstoring, eller penis enlargement som det heter på engelska, hösten 2007 fanns det inga svenska sidor om ämnet såvitt jag kunde se. Jag lärde mig det mesta via det amerikanska forumet www.thundersplace.org. Forumet är väldigt omfattande och det finns mycket bra information, men det är svårt att få en bra överblick om man är nybörjare och att det är på ett annat språk är ju heller inget plus. Ett annat bra forum jag läst mycket på är amerikanska www.pegym.com.

Hur fungerar då naturlig penisförstoring?

Vissa tror att man kan likställa penisförstoring med styrketräning för att bygga muskler. Denna jämförelse blir felaktig då penisen inte består utav muskler utan svällkroppar, men det finns en del likheter. Du måste utsätta din snopp för yttre påfrestningar. Detta gör att mikroskador kommer uppstå i snoppen. När du sedan vilar kommer dessa skador att repareras av kroppen och då finns chansen att snoppen repareras med extra mycket material som gör att den blir lite, lite större. Upprepar du detta kontinuerligt under en lång tid kommer du att kunna se en märkbar förstoring.

Penisens anatomi
Penisens anatomi

Jag är ingen vetenskapsman och jag har inte en klar bild av precis hur mekanismerna i penisförstoring fungerar. Inte ens dagens forskare vet exakt hur det fungerar och tyvärr görs det ganska lite studier på området.

Så den största källa av vetenskaplig grund för oss som vill använda oss av penisförstoring är helt enkelt andra mäns och våra egna erfarenheter. Det finns risker med penisförstoring men dom är försvinnande små om man använder sig av beprövade övningar och sunt förnuft. Vi är helt enkelt längst fram i en ganska ny vetenskap och det är upp till var och en om man vill ta del av detta eller förkasta det. Jag gissar på att om 10-20 år så finns det en bred vetenskaplig grund för penisförstoring och man kan gå till sin doktor och få ett personligt övningsprogram att följa för maximal tillväxt.

Men som sagt vi är inte där än och till viss del är penisförstoring lite som att treva i mörker. En röd tråd jag funnit efter att ha studerat hundratals olika personers träningsdagböcker och resultat på olika forum är att alla svarar olika bra på olika övningar. Ibland dyker det upp en ny person som har fått fantastiska resultat med en viss metod. När sedan andra personer testar samma metod får de knappt märkbara resultat. Dessa personer testar sedan andra metoder som ger dom mycket bättre resultat.

Ett annat genomgående tema är att vissa personer är vad som kallas fast gainers respektive slow gainers. Alltså att vissa får resultat mycket snabbt och vissa väldigt sakta, sedan ligger majoriteten däremellan. Det finns personer som har ökat 5-8 cm på bara några år, men detta är extremt ovanligt. Dock är det ofta dessa solskenshistorier man hör mest om och det är lätt hänt att ha alldeles för höga förhoppningar. Då är det bättre att gå in med en sund inställning att detta är svårt och tar tid, men att varje ökning man gör är en stor vinst. För att öka riktigt mycket kommer du behöva att ta till mera avancerade övningar efterhand. Något som kan underlätta och som nog är nödvändigt om du vill se stora resultat är att införskaffa olika sorters hjälpmedel, såsom automatisk sträckare (penis extender) och penispump.

Exakt vad ska jag göra för att få en större snopp?

Nu kommer vi in på det rent praktiska, hur du ska gå tillväga för att öka längd och omkrets på din penis. Som du säkert redan förstått måste du använda dig av olika övningar för att åstadkomma en förändring. De två vanligaste manuella övningarna är stretching och jelqing. Jag rekommenderar att börja lätt med manuella övningar och gradvis öka intensiteten över någon månad. Läs mer på sidan Övningar och starta ett nybörjarövningsprogram på sidan Övningsprogram.

Det som är bra med manuella övningar är att det är lätt att börja och det är gratis. Men det negativa är att det tar mycket tid. Det kan även vara svårt att veta om man utför övningen på ett optimalt sätt. Därför rekommenderar jag att efter någon månad när din snopp vant sig vid yttre påfrestningar skaffa ett hjälpmedel.

Jag har testat flera olika produkter genom åren men det jag anser vara överlägset bäst är penissträckare, vilket kallas penis extender på engelska. Med en extender får du händerna fria och din snopp blir konstant uttöjd med lagom spänning under lång tid. Jag brukar ha på mig min extender flera timmar om dagen medan jag pluggar, läser böcker eller kollar på TV. Tänk dig själv att du får en större snopp samtidigt som du kollar på TV!

Den enda nackdelen med hjälpmedel är att dom kostar pengar, men för mig har det aldrig varit ett problem då jag anser att en större snopp är något ovärderligt. Något annat jag kan rekommendera är en penispump, vilken främst ger en tillfällig ökning men som efter långvarigt användande blir permanent. Du kan läsa mer om dessa redskap under Redskap / Hjälpmedel, där finns även andra redskap förklarade men det är inga som jag personligen rekommenderar.

Hur stora resultat kan man få av penisförstoring?

Något du säkert undrar över är hur mycket större din penis kan bli. Det är väldigt svårt att säga då det kan variera väldigt mycket. Dina resultat beror främst på följande:

 • Dina gener
 • Ditt utförande av övningar
 • Den tid du lägger ned

Jag har studerat många personers resultat på olika forum. På Thundersplace forum kan man ladda ned en textfil med tusentals medlemmars ökningar. Självklart är det en del som överdriver, men man kan få en ganska bra bild. Min uppfattning är att en person som är seriös och lägger ner den tid som krävs kan öka minst 2-4 centimeter i längd och 1-2 centimeter i omkrets. Tidsramen kan vara allt mellan ca 3 månader och två år. Men med riktig stor motivation och användande av olika hjälpmedel kan troligtvis resultaten bli ännu större och även komma ännu snabbare. Det bästa du kan göra är helt enkelt att sätta igång med penisförstoring och ta reda på hur stora ökningar just du kan göra. Men sammanfattningsvis så kan alla som inte tröttnar efter en vecka göra sin snopp större.

Vad är genomsnittsstorleken på en snopp?

Något män i alla tider har undrat är hur stor är genomsnittspenisen? Detta är en ganska komplex fråga då det handlar om hur olika studier genomförs och på vilket sätt man mäter penisen. De studier som finns kan delas upp i olika kategorier:

 1. Studier där män själva uppger sin storlek. Dessa brukar ge allra störst resultat.
 2. Studier där läkare och forskare mäter mäns penisar.
 3. Studier där mätningen av penisen inte är huvudsyftet.

Punkt 2 och 3 brukar uppvisa 1-3 centimeter lägre resultat än punkt 1 och troligtvis är dom mycket mera sanningsenliga. När män själva uppger sin storlek kommer dom troligtvis överdriva lite. Jag har studerat många olika källor och jag har kommit fram till att genomsnittslängden på en snopp är 15-16 centimeter i erigerat tillstånd. Den genomsnittliga omkretsen är 12-13 centimeter. Du kan läsa en utförligare artikel här: medellängd på en penis.Något som dock måste beaktas är vilken mätningsmetod som har använts. När jag kommit fram till en genomsnittslängd på 15-16 centimeter så är det med mätningsmetoden BPEL.

Källor:

Penile length and circumference: a study on 3,300 young Italian males
Penile measurements in normal adult Jordanians and in patients with erectile dysfunction
Penile size and somatometric parameters among Iranian normal adult men
Size of external genital organs and somatometric parameters among physically normal men younger than 40 years old
Penile length and circumference: an Indian study
Penile length in the flaccid and erect states: guidelines for penile augmentation
Can physique and gluteal size predict penile length in adult Nigerian men?
Can shoe size predict penile length?
Does penile size in younger men cause problems in condom use? a prospective measurement of penile dimensions in 111 young and 32 older men
Studies on self-esteem of penile size in young Korean military men
Penile anthropometry in Brazilian children and adolescents
Accurate method for determining functional penile length in Turkish young men

Hur mäter man snoppen?

Det finns några olika sätt att mäta sin penis på, några i erigerat tillstånd och några i slakt tillstånd.

None Bone Pressed Erect Length (NBPEL)

Innebär att du skall mäta din snopp när du har stånd utan att trycka in linjalen mot blygdbenet. Gör så här:

 • Stå upp
 • Ha så kraftigt stånd som möjligt
 • Håll en linjal ovanför snoppen
 • Låt linjalen precis nudda vid magen/huden där penisen slutar
 • Läs av längd på linjalen längst ut på ollonet
Hur man mäter None Bone Pressed Erect Length (NBPEL)
Hur man mäter None Bone Pressed Erect Length (NBPEL)

Bone Pressed Erect Length (BPEL)

Innebär att du skall mäta din snopp när du har stånd och trycka in linjalen mot blygdbenet. Gör så här:

 • Stå upp
 • Ha så kraftigt stånd som möjligt
 • Håll en linjal ovanför snoppen
 • Tryck linjalen hårt in mot blygdbenet
 • Läs av längd på linjalen längst ut på ollonet
Bone pressed erect length
Hur man mäter Bone Pressed Erect Length (BPEL)

Sedan finns det även två sätt att mäta snoppen i slakt tillstånd. None Bone Pressed Flaccid Stretched Length (NBPFSL). Det är likadant som NBPEL men istället ska snoppen vara helt slak och du drar ut den i ollonet. Bone Pressed Flaccid Stretched Length (BPFSL) är på samma sätt likt BPEL fast i slakt tillstånd.

Omkretsen mäts helt enkelt med ett måttband. Oftast mäter man på mitten av penisen och då kan man ange detta som Middle Shaft Erect Girth (MSEG). Om man bara pratar om Erect Girth (EG) menar man det största värdet.

Du kan läsa en ny och utförligare guide om att mäta en penis här.