Krokig, Sned eller Böjd Penis – Peyronies Sjukdom

Cirka 5 % av den manliga befolkningen lider av en onormalt böjd penis. Detta tillstånd kallas Peyronies sjukdom. Andel drabbade män är dock svårt att säga med stor säkerhet på grund av att många skäms för problemet och inte söker hjälp.

Att en penis har lite böjning är helt naturligt, men att leva med en överdrivet sned penis kan ofta orsaka stora besvär, både psykiskt och fysiskt. Till exempel kan det vara svårt och smärtsamt för män med Peyronies sjukdom att ha sex. Peyronie’s Disease.

Jag tänkte i detta inlägg gå igenom vad vetenskapen säger och vad man i dagsläget kan göra åt en krokig penis.

Vad är Peyronies sjukdom?

Generellt sett tänker folk nog på en sned penis när dom hör Peyronies sjukdom. Så måste fallet dock inte vara. Peyronies sjukdom uppstår i bindvävnaden i penisens tunica-skikt. Detta ger upphov till förhårdnader och ärrbildning. Väldigt ofta resulterar detta i en böjd penis men det kan även leda till minskad längd och tjocklek, impotens eller inbuktningar.

Vem drabbas av Peyronies sjukdom?

Det egentliga orsaken till Peyronies sjukdom vet man ganska lite om. Men den verkar till viss del vara genetiskt betingad. Den drabbar främst män över 40 år och ofta har personerna övriga bindvävsrelaterade åkommor, till exempel fibros.

Många forskare tror att Peyronies kan bero på skador eller våld mot penisen. Till exempel kan penisen bli skadad under samlag eller vid sportaktiviteter. Dock är det sällan som drabbade patienter kan erinra sig någon sådan händelse.  Peyronies disease: Causes.

Vad kan man göra åt en sned eller böjd penis?

Tyvärr finns det ingen enskilt framgångsrik metod för att behandla en krokig penis orsakad av Peyronies. Värt att notera är dock att en viss andel drabbade män blir gradvis bättre över tid utan någon behandling.

Medicinering mot en krokig penis

Flera olika behandlingar med piller har testats mot sjukdomen. Resultaten är blandade, vissa påvisar en liten förbättring för att i nästa studie inte vissa någon skillnad alls. Review of current nonsurgical management of Peyronie’s disease.

Operation

Har man riktigt stora problem med en böjd penis finns alternativet att operera. Det bör dock övervägas starkt. Att utföra en operation är en allra sista utväg för patienter med stora problem. Riskerna med operationer på en penis är mycket stora och har man otur kan operationen göra mer skada än nytta.

Penisförlängare och manuella övningar som medicinering mot en sned penis

En relativt ny behandling av Peyronies sjukdom är med hjälp av övningar och redskap som används inom penisförstoringsindustrin. Detta har ökat mycket i popularitet då det är ett enkelt och riskfritt sätt att försöka räta ut en krokig penis. En operation till exempel är mycket dyr, har stora risker och resulterar i en kortare penis.

Flera studier visar på att användandet av en penisförlängare kan minska böjningen på en penis. Resultaten från studier som finns idag visar på en relativt liten förbättring, men med tanke på hur enkel, billig och riskfri metoden är bör man anse det som mycket positivt.

Flera patienter i studier är trots en ganska moderat förbättring av kurvaturen ändå mycket nöjda. Detta för att dom med hjälp av penisförlängaren även ökat i längd. Men det finns även patienter som har uppnått en mycket god reduktion av böjningen på sin penis.

Penile traction therapy and Peyronie’s disease: a state of art review of the current literature

Use of penile extender device in the treatment of penile curvature as a result of Peyronie’s disease. Results of a phase II prospective study.

Penisförlängare som gör anspråk på kunna behandla en sned penis

Generellt sett har alla penisförlängare samma funktion. Således kan alla märken vara användbara som behandling av en krokig penis.

Men det finns vissa modeller som är uttalat bra för att behandla just Peyronies sjukdom. Dels är det Phallosan Forte, vilken jag för övrigt anser vara den överlägset bästa penisförlängaren just nu. Utöver Phallosan har även företaget X4 Labs flera penissträckare främst avsedda för att motverka en böjd penis.

En kommentar

  1. Det är ett helvete att ha sjukdomen, inte minst det psykiska. Har helt tappat självförtroendet och ser ett liv framför mig utan sex.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.