mäta penis

Korrekt sätt att mäta din penis på

Något som väldigt många män undrar över är hur stor är en normal penis. Vissa undrar bara för skojs skull, men för andra kan det vara en viktigt fråga som kan betyda mycket för självförtroendet. Det finns nog få områden där det överdrivs och ljugs så mycket som när det handlar om storleken och främst längden på en penis. Speciellt på internet kan killar överdriva sin längd väldigt mycket.

Men det väldigt många glömmer är hur oerhört viktigt det är på vilket sätt man mäter sin penis och på vilket sätt mätningen har utförts i en viss studie. Jag har tidigare pratat om detta ämne här. Denna post är till för att utveckla ännu mer hur man egentligen ska mäta en penis.

Olika sätt att mäta en penis

Det finns många olika sätt att mäta en snopp på. Dels sätt där penisen skall vara fullt erigerad och sätt där den ska vara helt slak. Sedan finns det ytterligare viktiga tillägg i mätmetoden som handlar om att trycka in linjalen mot blygdbenet eller inte. Lugn, jag kommer att reda ut alla begrepp här.

Några viktiga faktorer att komma ihåg är följande:

  • Är det angett att du ska ha stånd, då innebär det 100% hårdhet. I många vetenskapliga studier får deltagarna viagraliknande ämnen som möjliggör stenhårt stånd.
  • Om inte annat anges så ska man stå upp vid mätningarna. I en sittande ställning kan man få någon extra centimeter.

None Bone Pressed Erect Length (NBPEL)

Termerna är på engelska och kan översättas till svenska som; en mätning där man har stånd och inte pressar linjalen mot blygdbenet.

Att mäta sin penis med NBPEL innebär att man skall ha fullt stånd och inte trycka linjalen mot blygdbenet
Bilden visar hur man mäter sin penis med None Bone Pressed Erect Length (NBPEL) – metoden

Så för att utföra en NBPEL-mätning ska du: Stå upp. Ha så kraftigt stånd som möjligt. Hålla en linjal precis ovanför penisen. Om penisen pekar uppåt eller nedåt tryck den så den pekar 90 grader ut från kroppen. Låt linjalen precis nudda huden ovanför penisen. Läs av på linjalen där yttersta ollonet slutar. Detta är ditt NBPEL-mått. Låt dig inte bli rädd, NBPEL-mått är inte särskilt höga, jag kommer dock inte diskutera medelstorleken på en snopp här utan det blir ämnet för nästa bloggpost.

Bone Pressed Erect Length (BPEL)

BPEL kan översättas i ren svenska till; En mätning där du har fullt stånd och trycker in linjalen mot blygdbenet.

Att mäta sin penis med BPEL innebär att man skall ha fullt stånd och trycka linjalen mot blygdbenet
Bilden visar hur man mäter sin penis med Bone Pressed Erect Length (BPEL) – metoden

Enda skillnaden mellan en BPEL mätning och en NBPEL mätning är att du istället för att låta linjalen nudda huden ovanför penisen, trycker in linjalen mot kroppen så hårt du kan. Du ska inte trycka så hårt så det gör ont men ändå hårt. Det är då blygdbenet som du träffar.

Så alltså för att utföra en BPEL-mätning ska du: Stå upp. Ha så kraftigt stånd som möjligt. Hålla en linjal precis ovanför penisen. Om penisen pekar uppåt eller nedåt tryck den så den pekar 90 grader ut från kroppen. Tryck in linjalen hårt mot kroppen. Läs av på linjalen där yttersta delen av ollonet slutar. Detta är ditt BPEL-mått.

None Bone Pressed Flaccid Stretched Length (NBPFSL)

NBPFSL är ett mått i slakt tillstånd där du inte trycker in linjalen mot blygdbenet. Det är ungefär som NBPEL fast i slakt tillstånd.

Så för att utföra en NBPFSL-mätning ska du: Stå upp. Var helt slak och avslappnad i snoppen. Dra bak förhuden och greppa tag i ollonet. Dra penisen rakt ut (90 grader) från kroppen så hårt du kan utan att det känns obekvämt. Håll en linjal precis ovanför penisen. Låt linjalen precis nudda huden där penisen börjar. Läs av på linjalen där yttersta delen av ollonet slutar. Detta är ditt NBPFSL-mått.

Bone Pressed Flaccid Stretched Length (BPFSL)

BPFSL är likadant som NBPFSL fast du trycker in linjalen mot blygdbenet, ungefär som BPEL fast i slakt tillstånd.

För att utföra en BPFSL-mätning ska du: Stå upp. Var helt slak och avslappnad i snoppen. Dra bak förhuden och greppa tag i ollonet. Dra penisen rakt ut (90 grader) från kroppen så hårt du kan utan att det känns obekvämt. Håll en linjal precis ovanför penisen. Tryck linjalen hårt in mot kroppen. Läs av på linjalen där yttersta delen av ollonet slutar. Detta är ditt BPFSL-mått.

Att mäta omkretsen på penis

Att mäta omkretsen på snoppen är väldigt enkelt. Det är bara att ta ett måttband och dra det runt penisskaftet och läsa av. Det ska göras vid en hård erektion. Att tänka på är att måttbandet ska vara tight mot penisen och inte hänga löst, vilket hade gett ett större och felaktigt mått. Men det kan såklart vara skillnad på var man mäter omkretsen och det vanligaste är att göra det på mitten av penisen. Detta kallas då för Middle Shaft Erect Girth (MSEG).

Mäter man längst ner på skaftet, alltså vid basen, så kallas det för Base Shaft Erect Girth (BSEG). BSEG brukar oftast vara större än MSEG. Ibland pratar man bara om Erect Girth (EG). EG brukar då vara det största värdet eller ett medelvärde av flera mätningar, oftast tre stycken, basen, mitten och toppen. Så EG är en aning luddigt och oftast anger man mer specifikt vilken metod man använt.

Så detta var en utförlig post om hur man på ett korrekt sätt mäter en penis. Det intressanta är självklart nu vad medelstorleken är med dessa mätmetoder. Men jag skall spara det till nästa post som jag ska försöka skriva inom någon vecka förhoppningsvis. (HÄR finns inlägget om medelstorlek). Källhänvisningar finns främst i de vetenskapliga studier jag kommer att referera till i nästa post, men även på dom engelska forumen Thundersplace och PEGym.

Inte nöjd med storleken? Då föreslår jag att du läser denna sida: hur man förstorar snoppen med övningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.