Jelqing handflatan nedåt.
Detta grepp kallas handflatan nedåt.

Jelqing – Så här får du en tjockare penis

En av dom allra kändaste övningarna inom penisförstoring är jelqing. Jelqing sägs även vara en uråldrig teknik vilken främst ger en tjockare penis. Tekniken tros ha uppfunnits av arabiska män för mer än 1000 år sedan. Sedan har kunskapen förts vidare från far till son i varje generation (ja det låter ganska osmakligt).

Hur fungerar jelqing?

Jelqing är en metod där man med hjälp av endast händerna skapar ett högt tryck i penisen. Detta höga tryck gör att svällkropparna och den inre strukturen i penisen utsätts för små mikrodeformationer. På detta sätt möjliggör man en förstoring av penisen när kroppen har fått vila och reparera sig. Ibland kallas jelqing på svenska för att ”mjölka penis”.

Tjockare penis

Eftersom jelqing ger upphov till ett större tryck i hela penisen påverkas alla ytor uniformt. Detta innebär teoretiskt att volymen ökar uniformt. Den största märkbara ökningen av jelqing brukar därför vara på omkretsen. Jelqing ger helt enkelt upphov till en tjockare penis. Jämfört med till exempel stretching eller penis extender som främst är avsett att öka längden.

Jelqing vs Penispump

Det finns stora likheter mellan jelqing och användandet av en penispump. Båda skapar ett högre tryck på penisen. Eftersom jelqing bara kräver två händer är det ett utmärkt sätt att starta sin penisförstoring på. Sedan kan man om man vill köpa en penispump för att underlätta och snabba på processen. Fördelen med en penispump är dels att den är effektivare, men även att den förenklar processen, då du inte aktivt behöver göra något med händerna. Det enda du behöver är en erektion.

Steg för steg instruktioner

Du behöver ett sorts glidmedel. Mitt tips är kallpressad rapsolja, billigt och lättillgängligt. Annars funkar även vanligt glidmedel. Helst silikonbaserade då vattenbaserade kan förlora sitt glid efter ett tag.

 1. Applicera glidmedlet på din penis.
 2. Uppnå erektion. cirka 50-70 % av max.
 3. Ta din ena hand och greppa runt penisroten. Gör det med antingen tummen och långfingret eller tummen och pekfingret. Detta är för att kraftigt reducera/stänga av blodflödet.
 4. Håll kvar detta greppet och dra handen sakta upp längs penisskaftet.
 5. Stanna precis innan ollonet börjar.
 6. Precis innan du släpper första handens grepp under ollonet, greppa på samma sätt som i steg 3 runt penisroten med din andra hand.
 7. Släpp första handens grepp under ollonet.
 8. Med andra handen fortsätter du från steg 4.
 9. Repetera denna procedur kontinuerligt. Fokus är på att aldrig släppa båda greppen samtidigt för att alltid ha ett högt blodtryck i penisen.

 

Jelqing utförs som en kontinuerlig rörelse
Steg 3 till 5 i instruktionen ovan.

Det finns två olika sätt att hålla handen på under jelqing. Antingen med handflatan uppåt eller nedåt. I bildserien ovan är greppet med handflatan uppåt. Jag personligen använder handflatan uppåt mest då jag är van vid det, men både funkar lika bra.

Jelqing kan ge en tjockare penis.
Detta grepp kallas handflatan nedåt.

Vad kan man få för resultat av jelqing?

Precis som med allt inom penisförstoring beror dina resultat på många faktorer. Hur mycket tid du lägger ner, hur bra du utför dina övningar och även  hur lätt, rent genetiskt, du har för att öka.

Men med det sagt är jelqing något som många män har tillskrivit en stor ära för deras ökningar. Vissa män påstår sig ha ökat flera centimeter med hjälp av bara jelqing. Främst så ökar omkretsen, men även längden kan påverkas positivt. Många vittnar även om en lägre hängande och tjockare penis vid slakt tillstånd.

Grad av erektion inverkar på penisens tjocklek

Generellt sett är en erektionsnivå på 50-70 % lagom. När man är lite mer erfaren kan man testa högre nivåer. Dock ska man vara försiktig då det handlar om ganska stora påfrestningar.

Man brukar även lite ovetenskapligt säga att desto högre erektionsnivå, desto tjockare penis får man av jelqingen. Och tvärtom desto lägre erektionsnivå desto mer längdfokuserat blir det. Jag rekommenderar dock ingen att gå utanför 50-90 % erektion under jelqing.

Vill du får snabbare resultat föreslår jag att du köper en penispump, det kan du läsa mer om här.

34 kommentarer

 1. Bra sida! Har 12cm i omkrets och skulle göra vad som helst bara för att bli någon cm större. Ska följa ditt program så återkommer jag med resultat om något år!

  1. Tack!
   Det ska nog inte vara några problem. Ta det bara relativt lugnt första månaden. Sedan kan du fokusera på en aningen högre erektionsnivå då det främjar ökningar på omkretsen mer. Inse också att det kan ta tid. Slutligen kan även en penispump vara ett alternativ, om du inte når dina mål med hjälp av bara jelqing.
   Lycka till!

 2. Å hur får man erektionen att stanna på 70% ??? Blir ju stenhård, så fort man börjar mjölka ju.
  Tips tack!

  1. Hej mitt namn är Adam, jag är 20 år och jag tränar boxning. Har bra jobb och fin familj! Samt tar jag hand om mig själv och är ganska fräsch. Mitt största mål just nu är att förstora min penis, min penis är 12 cm med erektion där jag inte är nöjd & är även ganska blyg kille som inte berättar eller öppnar upp mig till någon om något sånt… Först och främst vill jag tacka för att du är så underbar och är villig till att lära folk hur man gör för att få större penis. själv körde jag idag innan jag läste dina kommenterar ang att man måste ha 50 till 70 procent erektion.. den känns lite tungt vid penisen & pungsäcken främst…alltså som jag på något sätt tränat penisen haha… min fråga: är det normalt?

   Fråga nr 2. Vad är det bästa man kan göra… jag vill gärna slippa extender eller en penispump för jag bor hemma och vill helst inte någon skal se detta. Helt ärligt mellan mig & dig funkar det bra om jag inte använder dessa metoder utan bara jelqing? Men om det hjälper till och verkligen är värt det då kan jag köpa dessa saker & får även hålla det lowkey haha Men du vet bästa själv i och med din erfarenhet jag sett.

   Min sista fråga… kan det kännas något i pungsäcken eller penisen efter du hållet på med dem övningar dag in & dag ut… vad är normalt och vad är icke normalt.

   ❤️?

 3. Det är jobbigt om man har mycket förhud som mig, man får dra tillbaka huden varje gång för att inte bara stretcha huden. Sedan så ska man tänka på att ha erektion dessutom.. bahhh : ))

 4. Finns det några negativiteter med denna metod?

  Finns det ngn åldergräns att utföra den?

  1. Sålänge du låter snoppen vila ibland och inte tar i för mycket finns det inte det.
   Du bestämmer ju själv vad du gör med din kropp och jag är ingen doktor, men jag skulle säga att vänta tills du är färdigväxt.

  1. Vilken grej tänker du på? Det är en pappersrulle med kondom på som jag demonstrerar med, om det var den du tänkte på.

 5. kan du inte filma hur man gör ist? skulle ha varit mkt lättare att få större snopp

 6. Hej! Väldigt bra sida! Men om man är lite blyg och vill fråga dig något lite mer privat., finns det möjlighet till det då?

 7. Hur gör man om man har mycket förhud? Så fort jag drar upp fingrarna så följer huden med och täcker ollonet igen. Går det att jelqa med förhuden på eller måste jag kanske omskära mig?

  1. Det bör inte göra någon större skillnad med förhuden på, målet är att alltid hålla högt blodtryck i penisen och kan du det så funkar det.

  1. Hej
   Ursäkta sent svar, glömde bort kommentarerna.
   Har inte mätt på ett bra tag nu, men det är en rejäl kobra som hänger där nere, det var det inte innan 🙂

 8. Det här följer man upp. Ni som testar uppdatera gärna om resultat. Och till admin, Jag vill gärna ha konkreta bevis på att det fungerar för då tänker jag absolut ge det en chans. Kan tom lämna ersättning mot ett övertygande om att det fungerar. Mvh

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.